Kelder bouwen onder uw woning

Laatste update: 5 januari 2016

kelder-bouwen

Als u graag meer ruimte wilt toevoegen aan uw woning zonder dat u er wat van kunt zien aan de buitenzijde dan is een kelder bouwen onder uw woning een zeer goede optie.

Maar wat zijn de mogelijkheden en kan onder elke woning een kelder gebouwd worden? Wij leggen u alles uit op deze pagina.

Uw huis vergroten

Door het maken van een prefab kelder zal uw woning uiteraard een grotere woon oppervlakte gaan krijgen en zal er ruimte genoeg zijn om meerdere kamers te kunnen creëren. denkt u eens aan een extra speelruimte voor de kinderen of een nieuwe grote badkamer met een groot ligbad. Ook de waarde van uw woning zal stijgen omdat de m2 van het vloeroppervlakte zullen oplopen.

Kelder onder uw woning bouwen

Omdat een kelder altijd onder het maaiveld ligt ( het grondniveau ) zal het altijd vochtiger en koeler aanvoelen dan een normale kamer in uw woning ondanks deze waterdicht is. Denk er dus goed over na welke functie u de kelder wilt geven. Mocht u als voorbeeld er een woonkamer van gaan maken dan zou dit minder geschikt zijn dan een speel kamer voor de kinderen.

Bouwen is geen makkelijke klus

Voordat u denkt dit zou ik wel willen om op deze manier uw woning te gaan vergroten moeten wij u wel van te voren waarschuwen voor een aantal zaken. Een kelder onder een woning laten maken is een ingrijpende klus en heeft een aardig kostenplaatje. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden zal de gehele benedenverdieping  van de woning ontruimt moeten worden zodat ook de vloer aangepast kan worden.

Kosten

Het laten aanbrengen van een kelder onder een woning is vrij prijzig. Niet alleen het creëren van de wanden en de waterdichte bak kost een hoop geld, ook de verdere inrichting van de kelder tot leefbare ruimte is natuurlijk niet goedkoop. Denk hierbij aan een goede ventilatie wand en plafondafwerking en het electra.

De andere kant van het verhaal van deze verbouwing is dat de waarde van uw woning flink zal gaan oplopen. Niet alleen het vloer oppervlakte wordt vergroot ook de m3 zullen meer worden.

Kelder als woonfunctie gebruikenkelder-onder-woning

Als u de kelder toch als woonfunctie wilt gaan gebruiken dan zal de waarden van de woning zeker hoger liggen dan dat u er een extra speelkamer van zal gaan maken. Het bouwen van een woonkamer onder uw woning is een ingrijpende verbouwing en brengt de nodige prijs met zich mee.

Mocht u dit toch graag willen dan zal hier een vergunning voor aangevraagd moeten worden omdat de gehele constructie van de woning zal moeten worden aangepast.

Hoe creëer je daglicht in de kelder?

Omdat de meeste kelders onder het zogenoemde maaiveld liggen is het moeilijk daglicht naar binnen te halen. Een van de meest gekozen oplossingen hiervoor is gebruik te maken van koekoek ramen.

Deze ramen hebben aan de buitenzijde van de kelder een uitgegraven stuk met een val rooster. Er is door deze oplossing geen zicht naar buiten toe maar wel daglicht en frisse lucht bij het openen van het raam. Door de keuze van een koekoek kozijn krijgt je een prettiger gevoel van een leefruimte.

Ventilatie in de kelder

Buiten dat er een raam opengezet kan worden in de kelder zal er ook geventileerd moeten worden door middel van een ventilatiesysteem. Als er geen goede ventilatie is in een kelder kan er schimmelvorming ontstaan en is zeer slecht voor uw gezondheid. Zorg er altijd voor dat er schone lucht ingeblazen wordt en vuile lucht afgezogen wordt.

U kunt bij ons terecht om u te laten informeren en adviseren. Wij beantwoorden al uw vragen en helpen u bij het uitwerken van uw idee tot een concreet plan en ontwerp. Wilt u weten wat een kelder bouwen bij ons kost?

Of heeft u misschien interesse in onze prefab kelder prijzen? Laat uw wensen en eisen achter via het online offerte formulier en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug met een zeer scherp aanbod.

Kelder bouwen onder uw woning
4.82 (96.47%) 17 votes